Градоначелник Источног Сарајева Ненад Вуковић, предсједник Скупштине града Мирослав Лучић и чланови најужег градског руководства посјетили су данас општину Источна Илиџа. На састанку са начелником општине Маринком Божовићем и представницима општинске управе констатовано је да је сарадњу Града Источно Сарајево и Општине Источна Илиџа, која је протеклих година била изузетно добра, потребно очувати и унаприједити реализацијом заједничких пројеката.

Договорено је успостављање сарадње између Развојне агенције Источног Сарајева и општинских структура, те заједнички наступ према финансијским организацијама и институцијама. путем којих је могуће обезбиједити средства за реализацију одређених пројеката.

Било је ријечи о проналажењу рјешења за проблем назива насељеног мјеста у подручју Болнице Источно Сарајево, како би се новорођеној дјеци у матичним књигама као мјесто рођења уписивало Источно Сарајево.

У општини Источна Илиџа у току су активности на рјешавању овог питања. Закључено је да је, с циљем трајног рјешавања овог проблема неопходно извршити измјену закона, првенствено Закона о матичним књигама РС.

Вуковић је рекао да постоје одређене надлежности које повезују град Источно Сарајево са општином Источна Илиџа.

„Општина Источна Илиџа биљежи раст броја становника, раст и развој привреде, те раст и развој других институција. Ова општина заслужује све похвале“, навео је Вуковић.

Божовић је истакао да Град Источно Сарајево у потпуности оправдава своје постојање и да, кроз надлежности које је преузео, олакшава функционисање општина.

„У наредном периоду договараћемо конкретне активности, које се првенствено односе на рјешење одређених комуналних и инфраструктурних питања“, нагласио је Божовић.